چهارشنبه 25 تیر 1404
Tehran
clear sky
30.4 ° C
31 °
30.4 °
19 %
2.1kmh
0 %
سه‌شنبه
31 °
چهارشنبه
36 °
پنج‌شنبه
38 °
جمعه
39 °
شنبه
38 °
spot_imgspot_img
خانهاطلاعات دارویی و پزشکیمعرفی پر مصرف‌ترین داروها در سال ۱۴۰۲

معرفی پر مصرف‌ترین داروها در سال ۱۴۰۲

امیرحسین حبیبیان، (معاون سازمان بیمه سلامت) با اعلام پرمصرف ترین داروها در سال ۱۴۰۲ از مصرف ۱۱۶ قلم داروی تجویزی گران‌ برای بیماران خاص و صعب‌‌العلاج خبر داد.

سال ۱۴۰۲ پُرمصرف‌ترین داروها مربوط به بیماران دیابتی و سپس قلبی و عروقی بودند. ۱۱۶ قلم داروی تجویز شده در فهرست گران‌ترین داروهای تجویزی و بیشتر برای بیماران خاص و صعب‌العلاج، مصرف شده است.

برخی از این داروها بیش از ۷۰ میلیون تومان قیمت دارد. برای بیماران مبتلا به موکوپلی ساکاریدوز نیز داروی تجویزی با قیمتی بیش از یک میلیارد تومان در این سامانه ثبت شده است که به‌صورت رایگان در اختیار این بیماران قرار گرفته است.

۲۴۰ میلیون داروی متفورمین تجویز شده که در مقایسه با سال قبل از آن ۳۰ درصد افزایش داشت و پس از آن داروهای آ اس آ و لوزارتان که در پُرفشاری خون استفاده می‌شوند، قرار دارند.

پر مصرف‌ترین داروها در ۱۵ استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، همدان، قزوین، قم، اصفهان، یزد، کردستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، البرز، زنجان و گیلان برای بیماران دیابتی مصرف شد.

در ۱۶ استان تهران، سمنان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و رضوی و جنوبی، کرمانشاه، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر نیز پر مصرف‌ترین داروها مربوط به بیماران قلبی و عروقی و بعد بیماران دیابتی بود.

داروی انسولین قلمی، پُر هزینه‌ترین داروی تجویزی بوده که ۴۴۰ میلیارد تومان برای این دارو از سوی سازمان بیمه سلامت هزینه شده است.

از ابتدای اجرای طرح نسخه الکترونیک تا کنون بیش از ۲۹۰ میلیون نسخه الکترونیک ثبت که در ماه‌های انتهایی سال ۱۲ میلیون نسخه در ماه توسط پزشکان تجویز شده است.

/انتهای پیام/

مقالات مرتبط

ارسال نظر شما

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر

محمد رضا نیکخواه بهرامی بر تعرفه خدمات دارویی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد
امیر علی بر اختیار یا الزام؟
علیرضا بر اختیار یا الزام؟
ارژنگ نجاتپور ثانی بر سه خبر از داروسازی امین
امیر سعیدی‌فر بر مجله «فن‌سالاران»، شماره ۸