گاف FDA/
هوش مصنوعی (AI) عملاً کاربردهایی بیحد و حصر در بخش مراقبتهای بهداشتی دارد.
این داستان از پیشنویس خودکار پیامهای بیمار در نرمافزار MyChart [نرمافزاری که حدود ۱۵۰ میلیون نفر در آمریکا از آن برای ارتباط با دکتر خود و دسترسی به پرونده پزشکی و کارهای دیگرِ مرتبط استفاده میکنند] آغاز میشود و تا بهینهسازی پیوند اعضا و بهبود دقت حذف تومور ادامه مییابد.
بهرغم مزایای بالقوه AI برای پزشکان و بیماران، این ابزارها بهدلیل نگرانی در مورد حفظ حریم خصوصی بیمار، احتمال سوگیری و دقت دستگاه با شک و تردید مواجه شدهاند.
در پاسخ به رشد سریع استفاده و تایید دستگاههای پزشکی هوش مصنوعی در بخش مراقبتهای بهداشتی، تیمی از محققان دانشکده پزشکی کارولینای شمالی (UNC)، دانشگاه دوک، بانک اَلی، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کلمبیا و دانشگاه میامی بهمنظور ایجاد اعتماد عمومی و ارزیابی اینکه چگونه دقیقاً هوش مصنوعی و فناوریهای الگوریتمی برای استفاده در مراقبت از بیمار تأیید میشوند، ماموریت یافتهاند.
آنالیزی کامل از دادههای اعتبارسنجی بالینی برای بیش از ۵۰۰ دستگاه هوش مصنوعی پزشکی نشان داد که تقریباً نیمی از ابزارهای مجازِ اعلامشده توسط FDA فاقد دادههای تأیید شده بالینی بودند!
چوفانی الفاسی، نویسنده اصلی این مقاله میگوید:
«اگرچه سازندگان دستگاههای هوش مصنوعی به اعتبار فناوری خود با مجوز FDA میبالند، اما مجوز به این معنی نیست که دستگاهها بهدرستی از نظر اثربخشی بالینی با استفاده از دادههای بیمار واقعی ارزیابی شدهاند.
با این یافتهها، ما امیدواریم FDA و صنعت را تشویق کنیم تا اعتبار مجوز این دستگاهها را با انجام مطالعات اعتبارسنجی بالینی روی این فناوریها و در دسترس قرار دادن نتایج چنین مطالعاتی برای عموم افزایش دهند».
از سال ۲۰۱۶، میانگین سالانه تعداد مجوزهای دستگاههای هوش مصنوعی پزشکی توسط FDA از دو مورد به ۶۹ مورد افزایش یافته است که نشاندهنده رشدی فوقالعاده در تجاریسازی فناوریهای پزشکی هوش مصنوعی است.
اکثر فناوریهای پزشکی تاییدشده هوش مصنوعی برای کمک به پزشکان در تشخیص ناهنجاریها در تصویربرداریهای رادیولوژی، آنالیز پاتولوژیک اسلایدها، تعیین دُز دارو و پیشبینی پیشرفت بیماری استفاده میشوند.
/نشریه Nature Medicine
/انتهای پیام/