گپوگفت با مرتضی اعیانی، (مدیرعامل شرکت کلرپارس)/
اشاره: شرکت کلرپارس در ماههای اخیر کارهای قابل توجهای را صورت داده است؛ بهویژه از لحاظ سیستمی و همچنین توسعه فضای سبز و اورهال دستگاهها و… قدمهایی بسیار خوب برداشته شده. در بازار سرمایه هم رشد ۱۵۰۰ میلیارد تومانی را تجربه کرده است.
با مرتضی اعیانی، مدیرعامل شرکت کلرپارس (تبریز) که یکی از شرکتهای گروه دارویی تامین (تیپیکو) است، گپوگفتی داشتهایم که میخوانید. (ما سوالها را حذف کردهایم.)
***
مرتضی اعیانی: شما نیک میدانید که کلرپارس از نگاه فنی شرکتی است که محصولاتی متنوع تولید میکند؛ پرکلرین، کلرورفریک، آب اکسیژنه، سود پرک، پارافين کلره، کاستیک سودا، آب ژاول، هیدروژن و…؛ از این محصولات، دو محصول آب اکسیژنه (گرید صنعتی) و پارافين کلره، همتراز محصولات خارجی “ای او پی” و مختص کلرپارس است و فقط در این شرکت تولید میشود.
حدود دو ماه است که توانستهایم آب اکسیژنه گرید غذایی را هم بهصورت پایلوت نیمه صنعتی تولید کنیم و در پی آن هستیم که بعد از اخذ مجوزهای لازم تا دو ماه آینده، آب اکسیژنه گرید غذایی را هم وارد چرخه تولید کنیم.
***
بازارهای مالی شرکت کلرپارس (که اکنون شرایطی مطلوب دارد) از دیدگاه سازمان بورس و اوراق بهادار، از ۴ ماه اخیر رو به بهبود رفته است و در عرض این ۴ ماه، ارزش شرکت به میزان ۱۰۰۰میلیارد ریال رشد پیدا کرده است. این موفقیت در سایه اتخاذ استراتژیهایی نظیر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و همچنین توجه به صادرات محقق شده است. مثلا از تیر تا آذر امسال صادرات شرکت کلر پارس حدود ۴ برابر افزایش پیدا کرده است، و ما ارزآوری خوبی داشتهایم.
از نگاه مهندسی دو نوع تعمیرات وجود دارد؛ یکی تعمیرات پیشگیرانه یا همان PM، و دوم، تعمیرات اورژانسی یا همان EM. بهجرات میتوانم بگویم که تعمیرات پیشگیرانه از حدود ۸ سال پیش در این شرکت اجرا نشده، و به تجهیزات شرکت آسیبهایی وارد آمده بود. مثلا در سالهای گذشته سرویسهای دورهای، الزامات استاندارد مبنی بر سنجش تجهیزات دوار، بحث ضخامتسنجی و مقاومتسنجی مخازن صورت نگرفته بود! در مبحث مکانیک، بحث ارتعاشسنجی و حرارتسنجی سیستمهای مکانیکی مطرح بوده، و هیچکدام از دستورالعملها در ارتباط با موارد بالا عملا پیاده نشده بود. از همین رو در اولین قدم، معاونت عملیات PM و EM را ایجاد کردیم و مشخص شد که مدیریت بهدنبال اجرای عملیات پیشگیرانه و سرحال نگهداشتن سیستمهای کارخانه است.
***
من به استراتژی کایزن (یا همان بهبود و تغییر دائم برای رسیدن به نتیجهای بهتر) معتقدم و امیدواریم در روزهای آینده بتوانیم دستگاهها و تجهیزات سیستم را کاملا اورهال کنیم.
***
به توان فنی مهندسان کلرپارس اعتقاد دارم؛ آنها از توان فنی بسیار بالایی بهره میبرند و از همین رو برنامهریزی که صورت گرفت، استفاده از توان بالای فنی این همکاران بود و فقط در حدی بسیار جزئی از شرکتهای همرده و همسطح در حد مشاوره کمک گرفته شد و کلیت کارهای فنی توسط خود پرسنل انجام پذیرفت.
***
تکنولوژی که کلرپارس در زمینه تولید کلر آلکالی استفاده میکند، تکنولوژی غشایی است و در تولید کلرآلکالی تکنولوژی غشایی در دنیا بهعنوان صنعت سبز شناخته میشود.
با این توضیح میخواهم عرض کنم که الان دیگر کلرپارس صنعت آلاینده محسوب نمیشود و این موفقیت مرهون همکاریهای سازمان محیط زیست، و همچنین توجهات همکاران شرکت کلرپارس است. البته که باید از مدیران شستا و تیپیکو هم به جهت حمایتها و راهنماییها و ایجاد فضای همافزایی قدردانی کنم.
اکنون از پسابی که در چرخه تولیدی شرکت بهدست میآید، جهت تصفیه بهصورت برگشت به سیستم، استفاده میکنیم و نگذاشتیم که پساب به بیرون از شرکت و اراضی اطراف ریخته شود. تصمیم داریم امسال در هفته هوای پاک با حمایت سازمان محیط زیست استان آذربایجان شرقی، از سیستم جدید تصفیه پساب تولیدی شرکت کلرپارس (با عنوان RO) رونمایی کنیم. این سیستم می تواند بالای ۶۰ درصد پساب تولیدی در کلرپارس را بهصورت آب قابل مصرف در اراضی کشاورزی به چرخه بازگرداند. ما بالای ۷۰ درصد برداشت از منابع آب زیرزمینی را کاهش دادهایم و با افتتاح سیستم RO در آینده این میزان را بیش از پیش کاهش خواهیم داد.
***
تصویب قانون ماده ۱۱ و ۱۳ جهش تولید، اتفاقی بزرگی بود که در مجلس شورای اسلامی رقم خورد و به شرکتهای تولیدی اجازه داد که اگر با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان تفاهمنامه همکاری منعقد کنند، توان تحقیقاتی و توان علمی و ظرفیتهایی که دانشگاههای به پیمانکاران فرعی و یا اینکه کارگاه واگذار میکنند. اگر یک شرکت تولیدی در این زمینه فعالیت کند تنها در بخش تجهیزات و ماشینآلات معادل هزینههای پروژه برگشت مالیاتی صورت میگیرد و این موضوع باعث افتخار من است که کلرپارس بهعنوان اولین واحد صنعتی استان با سه دانشگاه معتبر و رسمی کشور قراردادهایی را منعقد کرده است و از ظرفیتهای فنی و بومی استان استفاده کرده و درصدد هستیم این فعالیتها را توسعه دهیم و با شرکتهای دانشبنیان داخل استان؛ البته اگر ظرفیت فعالیت در حیطه کاری کلر پارس را دارا باشند؛ قراردادهای همکاری منعقد کنیم.
/انتهای پیام/