چهره این ماه: دکتر محمد نادری علیزاده/
نخستین چهره صفحه تازهی فنسالاران، کسی نیست جز “دکتر محمد نادری علیزاده”؛ کسی که روز سهشنبه چهارم دی ۱۴۰۳ برای دومین بار به مدیرعاملی بزرگترین هلدینگ دارویی کشور یعنی تیپیکو رسید. (بار اول 12 دی 1400 بود که جانشین دکتر پویا فرهت شد.)
با معارفه او بهعنوان مدیرعامل جدید تیپیکو، نادری علیزاده بلافاصله کارهای اصلاحی را شروع کرد و اکنون در ماهگرد مدیرعاملیاش (بهمن 1403) تقریبا به همگان نشان داده است که برای تغییر و انجام اصلاحات، قصد مماشات و چشمپوشی از چیزی را ندارد و سکان هدایت تیپیکو را باید با قدرت در دست گرفت. (این فاکتوری بود که سه مدیرعامل پس از او در دوره اول مدیرعاملیاش، نداشتند. اولی که موجب بهوجود آمدن خساراتی در مجموعه شد، دومی و سومی هم با کاریزمای فعال و پیشبرنده چندان مانوس نبودند. بگذریم!)
***
نادری علیزاده را از وقتی که مدیرعامل شرکت آنتیبیوتیکسازی ایران بود، میشناختم. او دارای دو مدرک دکترای داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای تخصصی (P.h.D) فارماکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است؛ و بعد از توفیقاتی که در شرکت قبلی بهوجود آورد و ابایی هم از مواجهه با طلبکاری ارباب قدرت نداشت، به مدیرعاملی شرکت فارابی رسید، و بعد هم بهدلیل قابلیتهایش و جهدی که در مسیر سر و سامان دادن به امور از خود به نمایش گذاشت، مدیرعامل شرکت کارخانجات داروپخش شد و بعد هم تیپیکو و…
***
آمدن نادری علیزاده به تیپیکو حامل یک پیغام روشن بود، از دوران گذشته (با تمام افتهای بدون خیزش) باید عبور کرد و تیپیکویی دیگر آفرید! این (افتها) مفهمومی بود که خود نادری علیزاده هم به آن رسید؛ درست در همان روزهای نخست آغاز بهکارش!
این تیپیکو آن تیپیکوی سه سال قبل نبود و نیست! و تعدادی از شرکتهای ارزشمندش در انواع مشکلات در حال دستوپا زدن هستند و اگر هرچه سریعتر کارها سر و سامان نگیرد، صنعت دارویی کشور دچار مخاطره و مشکل خواهد شد، ضمن آنکه با دستفرمان قبلی، مشکلات دامنهدارتر میشد.
***
چرا تیپیکو برای صنعت دارویی کشور مهم است!؟ چون اولا در دل یک مجموعه کلانوزارت (تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و نه وزارت بهداشت) تعریف میشود، مهمترین سازمان کشور، تامین اجتماعی و ابرهلدینگ شستا سهامداراناش هستند؛ و خودش مدیریت بیش از نیمی از مهمترین و بزرگترین شرکتهای دارویی کشور را بر عهده دارد، و تامینکنندهی مهم دارو (بسیار در گذشته، کمتر در حال) است.
بیش از 10 هزار نفر پرسنل دارد، دانشگاه غیر رسمی دارو است و قطعا بخشی مهم از داروسازان کشور در آن تجربهاندوزیها کرده و به سایر شرکتها رفتهاند و در جامهای دیگر به صنعت خدمت میکنند…
***
بله! تیپیکو بهدلیل بزرگیاش، چشم طمع برخی از دولتها و جناحها هم بوده. بالا و پایین هم زیاد داشته، و علت اینکه همه، به آن نگاه میکنند، شکل عمومی و اجتماعی و انتفاعیاش برای مردم است. (یک هلدینگ و زنجیره خاص و یونیک تامین دارو با تمامی حلقههایش) همه میدانند که بسیار بسیار بیشتر از دو رقیب همنوعاش، “شفادارو” و “برکت”، اهل گزارش دادن و عمومی کردن و دیوار شیشهای ساختن از جریانهای دروناش است و بسیار بیش از آن دو، به رسانهها اهمیت میدهد؛ و هرچه هم موضوعات درونش شفافتر باشد، برند آن بیش از پیش تقویت خواهد شد و موفقتر…
***
معالوصف! امروز دوباره سکان هدایت تیپیکو، در دستان دکتر محمد نادری علیزاده است با تمام حساسیتها و سختیهایش. او در همین ماه اول، مدیران عامل شرکتهای توزیع داروپخش، داروسازی اکسیر، ابوریحان، و لابراتوارهای رازک را تغییر داد؛ و با چند انتصاب دیگر در معاونتها، به اصطلاح “یاران تیپیکو” را (با اعتبار همان بازنماییها) برگرداند؛ از مرتضی سبحانینیا گرفته تا محمدحسین ملک و علیرضا یکتادوست و علی شریفاعلم و دیگران.
دیدار با سه تن از نمایندگان مجلس، دکتر علی بابایی کارنامی، نماینده ساری و میاندورود، دکتر احمد فاطمی، نماینده بابل، و دکتر فضلالله رنجبر، نماینده کرمانشاه، دیدار با دکتر شجاعی برهان، دستیار ویژه وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، و دیدار با دکتر فرهاد حبیبی، دستیار اجرایی و جانشین ریاست سازمان غذاودارو همگی در دفتر مدیرعامل تیپیکو، و نگارش یک نامه مهم به رئیس سازمان غذاودارو در خصوص چالشهای متعدد صنعت داروی کشور، اصلاح قیمت و عواقبی نظیر کمبودهای دارویی یا کاهش کیفیت داروها، که به زیان بیماران و نظام سلامت کشور خواهد بود، تنها بخشی از عملکرد یک ماهه او بوده است؛ و ما همه نیک میدانیم که هر تغییر و تحولی در این مسیر پر و پیچ و خم، تا چه حد ممکن است با تبعات و ترمزهایی رودررو شود…
***
نادری علیزاده با امید بازگرداندن هیمنه و شکوه به تیپیکو کارش را آغاز کرده و ما امیدواریم بتواند و فرصت بیابد تا تیپیکو را به آن نقطه آرمانیاش برساند. سخت است، اما قطعا غیرممکن نیست.
همینکه تیپیکو خود را موظف میداند که برای سهامداران خود کارهای ایجابی کند و در کلام هم ذینفعان خود را تکریم میکند، و بخشی از فعالیتهایش را هم رسانهای، خیلی عالی است؛ زیرا در شرایطی هستیم که برخی از همان رفقای قدیمی دارو، فقط و فقط به فکر افزودن به اموال خود هستند و فرقی هم نمیکند که این کسبها، از مسیر خرابی اعتبارهای یک صنعت باشد یا حال خراب مردم و بیماران این سرزمین!
/انتهای پیام/