پژوهشگران دانشکده دندانپزشکی آراراکوارا در دانشگاه ایالتی سائوپائولو (FOAr-UNESP) برزیل نشان دادند که پودر مورین، ترکیبی طبیعی از برگهای گوآوا، پوست سیب و انجیر، دارای خواص ضد میکروبی، ضد التهابی و آنتیاکسیدانی است و میتواند با باکتریهای عامل بیماریهای لثه مقابله کند.
مورین یک ماده طبیعی از گروه فلاونولها است که در برخی گیاهان و مواد خوراکی یافت میشود و خود یک گیاه مستقل نیست.
بیماری لثه زمانی شکل میگیرد که لایه چسبناک باکتریایی روی دندانها تجمع پیدا میکند و در مراحل پیشرفته، به پریودنتیت تبدیل میشود که یکی از شایعترین بیماریهای مزمن جهان است و میتواند به از دست رفتن دندانها منجر شود.
طبق آمار WHO در ۲۰۲۲، تقریبا نیمی از جمعیت جهان (۴۵٪) یعنی حدود ۳.۵ میلیارد نفر با مشکلات دهان و دندان مواجه بودند.
محققان قصد دارند مورین را ابتدا روی مدلهای حیوانی و سپس در مطالعات بالینی بررسی کنند تا سایر خواص بالقوه آن نیز شناسایی شود.
/انتهای پیام/