کاهش خطر ابتلا به سلیاک/
رژیم غذایی غنی از فیبر تا سن ۲ سالگی خطر ابتلا به بیماری سلیاک را که یک اختلال آلرژی و خودایمنی روده کوچک با زمینه ژنتیکی (ارثی) است کاهش میدهد.
محققان دانشگاه لوند سوئد ۶۵۰۰ کودک دستکم تا ۱۳ ماهگی با خطر ژنتیکی ابتلا به سلیاک را در آلمان، فنلاند، آمریکا و شهرستان اسکونه در سوئد تحت نظر قرار دادند. آنها با کمک نمونههای خون بهدنبال آنتیبادیهای مخصوص این بیماری بودند. این کودکان عمدتا برای دیابت نوع یک و همچنین بیماری سلیاک غربالگری میشدند.
نتایج نشان داد که انواعی مختلف از فیبر غذایی که در میوهها، سبزیجات، غلات و حبوبات یافت میشود میتواند عامل کاهش خطر ابتلا به این بیماری باشد.
این نخستین باری است که سلیاک بر اساس فیبر در رژیم غذایی کودکان مورد مطالعه قرار گرفته است.
/انتهای پیام/