پزشکان درخواست افزایش تعرفه متناسب با نرخ تورم را دادند/
مقالهی دکتر مسعود کیهان:
ماه گذشته، انجمن پزشکان عمومی و انجمنهای علمی پزشکی در بیانیهها و نامههایی جداگانه خواستار افزایش نرخ تعرفههای خدمات پزشکی شدند. آنها با قید تناسب با نرخ تورم؛ که البته این موضوع با مخالفت وزارت بهداشت مواجه شد؛ در نهایت افزایش ۳۵ درصدی مورد تصویب دولت قرار گرفت و برای اجرا ابلاغ شد.
انجمن پزشکان عمومی در بیانیه خود خواستار نرخ تعرفه ویزیت پزشکان عمومی معادل ۲۵۰ هزار تومان و نرخ تعرفه ویزیت پزشکان عمومی با بیش از ۱۵ سال سابقه کار معادل ۲۸۰ هزار تومان شده بودند.
هرچند که خیلی سریع این درخواست با واکنش منفی وزارت بهداشت روبهرو شد و سخنگوی این وزاتخانه اعلام کرد که تعرفههای اعلامی معاینه پزشکان عمومی مورد تأیید وزارت بهداشت نیست.
در همین حال ۳۰ انجمن علمی پزشکی کشور در نامهای اعلام کرده بودند بهجهت جلوگیری از پدیده شوم و غیر قانونی دامپينگ خواستار حداقل دریافتی ۳۰۰ هزار تومانی متخصصان، ۳۵۰ هزار تومانی متخصصان با سابقه کار بیش از ۱۰ سال، ۴۰۰ هزار تومانی فوق تخصص و فلوشیپها و ۴۵۰ هزار تومانی فوق تخصص و فلوشیپهای با سابقه کار بیش از ۱۰ سال هستند.
پیش از آن نیز رضا لاریپور، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفته بود؛ اگرچه تعرفهها قبل از شروع سال جدید به هیأت دولت نرسید، ولی امسال در اولین جلسه هیأت وزیران و زودتر از سال گذشته تصویب شد. عدد گلوبال مصوب شورای عالی بیمه سلامت تغییر یافته، ولی در جزئیات تعرفهگذاری مبلغ ویزیت ۵۰ درصد و جز فنی و حرفهای در تناسب با نرخ تورم کشور افزایش خواهد یافت.
البته بعدا دکتر سعید کریمی، معاون وزارت بهداشت، از ابلاغ و اجرایی شدن تعرفههای پزشکی مصوبه دولت با افزایش ۳۵ درصدی به مراکز بهداشتی و درمانی و سایر نهادهای مرتبط کشور خبر داد که عددی متفاوت از درخواست انجمنهای پزشکان بود!
معالوصف! هدف در این نوشتار این نیست که چه عددی منطقی و به حق است! چرا که با تصویب دولت و ابلاغ آن بحث تعرفههای سال ۱۴۰۳ این حوزه به پایان رسیده است، اما از سوی دیگر افزایش تعرفههای خدمات پزشکی منطبق با افزایش نرخ تورم، خواستهای کاملا منطقی به نظر میرسد ولی بهشرط در نظر گرفتن همه جوانب امر.
نکته نهان این بحث، حق و حقوق قشری شریف است که در ذیل و یا به بیان بهتر در کنار پزشکان و متخصصان عزیز به انجام خدمت میپردازند.
سوال مهم اینجاست که آیا منشیهای مطب پزشکان و دیگر عوامل همراه پزشکان عزیز نیز افزایشی منطبق با نرخ تورم داشته و یا دارند؟
آیا انجمن یا سندیکایی برای احقاق حق این افراد وجود دارد؟ و شاید مهمتر از همه آیا مردمی که باید هزینههای درمانی را پرداخت کنند حقوقشان متناسب با تورم افزایش داشته است که توان پرداخت تعرفههای افزایش یافته با تورم را پیدا کنند؟
البته شاید جامعه محترم پزشکی پاسخهایی به این سوالات بدهند و بیان شود که هر جامعهای بهدنبال احقاق حق و حقوق خود است و همانطور که در نامه انجمنهای پزشکی عنوان شده، برای جلوگیری از پدیده شوم و غیر قانونی دامپينگ و یا زیرمیزی این افزایشها لازم است.
شاید عنوان شود برای جلوگیری از فاجعه مهاجرت روزافزون جامعه پزشکی و دهها دلیل دیگر افزایش تعرفهها حداقل متناسب با تورم ضروریاست.
باری! در اینجا همانطور که در بالا عنوان شد، شاید نقدی به دفاع انجمن پزشکان عمومی و انجمنهای علمی پزشکی در دفاع از مجموعه خود وارد نباشد.
اینجا صحبت از حقوق بگیرهایی در حوزه سلامت است که نه انجمنی دارند، نه تشکلی برای دفاع از حق و حقوقشان.
صحبت اینجاست که این گروه که در بحرانها و اپیدمیهایی مانند کرونا در کنار پزشکان و پرستاران در خط مقدم مبارزه قرار داشته و دارند، و امروز نیز شرایطی سخت و نامنتظر را تحمل میکنند، آیا آنها هم مدافعی دارند!؟ ندارند!؟
/انتهای پیام/