دوشنبه 10 دی 1403
spot_imgspot_img
Tehran
few clouds
8.7 ° C
8.7 °
8 °
31 %
3.1kmh
20 %
دوشنبه
9 °
سه‌شنبه
8 °
چهارشنبه
8 °
پنج‌شنبه
6 °
جمعه
7 °
صفحه اصلیمطالب تالیفیتعارض منافع این‌جاست

تعارض منافع این‌جاست

شبکه توزیع را دریاب/

یادداشتی از ‌دکتر هادی احمدی، (عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران): ما در سراسر کشور قربب به ۱۵۰۰ داروخانه دولتی و خصولتی داریم مانند داروخانه‌های دانشکده‌های داروسازی، یا داروخانه‌های هلال‌احمر؛ که اسم‌شان آموزشی است ولیکن در عمل به «ابر‌داروخانه» تبدیل شده‌اند!

مثلا همین داروخانه هلال‌احمر که در زمان جنگ و بحران باید فعالیت کند، هم‌اکنون (و بر خلاف قانون) از فعال‌ترین داروخانه‌ها است و اساسا (بدون محدودیت) و در همه زمان‌ها فعالیت می‌کند و حتی محصولات آرایشی/ بهداشتی می‌فروشد!

آن ۱۵۰۰ واحد داروخانه دولتی در مقابل ۱۶ هزار داروخانه‌ی خصوصی، حدود ۵۵٪ بازار دارویی (به‌لحاظ ریالی) را در اختیار دارند؛ و جالب‌تر آن‌که بیشترین داروهای سهمیه‌ای و کمیاب را هم در هر استان جذب کرده و به‌فروش می‌رسانند!

به ضرس قاطع و ۱۰۰٪، آن واکسن و آن دارویی که خارج از شبکه زنجیره تامین دارو توزیع می‌شود و سر از بازار آزاد در می‌آورد، قطعا از داروخانه‌های بخش خصوصی نیست.

ببینید! من به‌عنوان دارنده یک داروخانه خصوصی، و در ماه گذشته فقط یک عدد واکسن گارداسیل (در قالب) سهمیه دریافت کرده و در یخچال داروخانه نگه‌داری می‌کنم و به هر بیماری هم که بدهم در سامانه تی‌تک ثبت می‌شود و قس علی هذا… ؛ پس مشخص است که شبکه داروهای کمیاب مانند وارفارین و همین واکسن گارداسیل از کجا تغذیه می‌شود!

۱۰۰۰ بسته وارفارین در یک استان توزیع می‌شود که از ۱۰۰۰ بسته، ۵۰۰ بسته‌اش در دو سه داروخانه دولتی آن استان توزیع می‌شود و ۵۰۰ بسته باقی‌مانده در بین کل داروخانه‌های خصوصی آن استان (مثلا ۵۰۰ داروخانه) و نتیجه این‌که هر داروخانه بخش خصوصی استان یک بسته وارفارین بیشتر دریافت نمی‌کند تا به بازار سیاه عرضه کند!

معاونت‌های غذاوداروی استان، و حتی خود سازمان غذاودارو می‌توانند بررسی کنند، این دیگر اَظهَرُ مِنَ الشَّمس است.

اصلا چرا بخش دولتی را وارد اقتصاد کرده‌اند تا اقتصاد بازار و اوضاع دارویی کشور این‌طوری و مدام بحران‌زا شود! این‌ دخالت دولت در اقتصاد است که اینقدر ناترازی در توزیع دارو ایجاد کرده‌، که هر دم با آوار مشکلات رودررو می‌شویم.

چرا تا کنون هیچ‌کس داروخانه‌های هلال‌احمر را بازرسی نکرده!؟ داروخانه‌های آموزشی دانشکده‌های داروسازی را بازرسی نکرده!؟

مشخص است چرا! چون معاونت غذاوداروی یک دانشگاه که خودش خودش را بازرسی نمی‌کند!

رسیدیم به نقطه‌ی حساس، اتفاقا آن تعارض منافعی که مدام بحث‌اش را پیش می‌کشند، این‌جاست.

ما با اصل بازرسی در این زمینه بسیار موافقیم، اما می‌دانیم که نمی‌آیند خودشان از خودشان بازخواست و بازرسی کنند، که این دارو چرا سر از بازار آزاد در آورده و از شبکه زنجیره تامین دارو خارج شده است!

✔️نتیجه می‌گیریم که این‌ شبکه توزیع ماست که مشکل دارد، مشکل توزیع دارد، داستان اصلی در عدم شفافیت توزیع است.
آن‌جا را باید درست کرد.

/انتهای پیام/

مقالات مرتبط

یک دیدگاه ارسال کنید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید

محبوب ترین