دوشنبه 10 دی 1403
spot_imgspot_img
Tehran
few clouds
8.7 ° C
8.7 °
8 °
31 %
3.1kmh
20 %
دوشنبه
9 °
سه‌شنبه
8 °
چهارشنبه
8 °
پنج‌شنبه
6 °
جمعه
7 °
صفحه اصلیمطالب تالیفیسلول‌درمانی و شیب صعودی سرمایه‌گذاری در آن

سلول‌درمانی و شیب صعودی سرمایه‌گذاری در آن

سلول‌درمانی چیست و به چه سمت می‌رود؟/

دکتر زهره افسرطلا، (مدیرعامل شرکت دارو درمان سپهر): سلول‌درمانی پروسه‌ای هست که در آن سلول‌ها و یا بافت‌های آسیب‌دیده و با عملکرد ناقص، با سلول‌های سالم و با عملکرد طبیعی جایگزین می‌شود.

معمولا از سلول‌های بنیادی برای درمان‌های پیچیده سلول درمانی استفاده می‌کنند؛ چرا که این سلول‌ها توان تبدیل به سلول‌های اختصاصی مورد نیاز برای بازسازی سلول‌ها و یا بافت آسیب‌دیده و یا بد عملکرد را دارند.

پزشکی بازساختی به حیطه‌ای از علم اشاره دارد که تلاش آن به حفظ، بهبود و بقای سلول، بافت و یا عملکرد ارگان و به‌کارگیری سلول‌درمانی هست. بعلاوه سلول‌درمانی شامل استفاده از سلول‌های خون، مغز استخوان، سلول‌های بالغ، غیر بالغ، سلول‌های بافت جامد (Solid tissue) سلول‌های بنیادی بالغ و سلول‌های بنیادی جنینی است…

سلول‌های پیوند شده نظیر سلول‌های بنیادی القایی (iPSCs)، سلول‌های بنیادی جنینی (ESCs)، سلول‌های بنیادی عصبی (NSCs)، سلول‌های بنیادی مزانشیمی (MSCs) به دو گروه اساسی تقسیم می‌شوند:
سلول درمانی اتولوگ و سلول درمانی غیر اتولوگ.

افزایش سرمایه‌گذاری در مطالعات بالینی سلول‌درمانی، توسعه گایدلاین‌های معتبر برای تولید محصولات سلول‌درمانی و اثر آن‌هادر شرکت‌های موثر در این حوزه منجر به افزایش رشد این بازار شده است.

اکنون بازیگران دولتی و خصوصی فراوانی در حال اخذ سهم خود از این بازار بزرگ هستند.

در سال ۲۰۰۸، ارزش بازار سلول درمانی چیزی حدود ۴۱۰ میلیون دلار برآورد شده بود که این عدد در سال ۲۰۱۴ به ۵.۱ میلیارد دلار رسید.

نکته قابل توجه این است که نصف حجم این بازار متعلق به آمریکا و اروپا است و نصف دیگر آن متعلق به آسیا.

رشد سالانه این بازار ۳۶.۵ درصد در هر سال بوده که منجر به آن شده است که این بازار در سال ۲۰۲۱ به ۱۸۱ میلیارد دلار گردش سرمایه برسد.

در سال ۲۰۲۲ کشور امارات متحده عربی در شهر دبی نشستی دولتی را برگزار کرد که اندازه این بازار در سال ۲۰۲۴ را برآورد می‌کرد.

در آن نشست ویژه، گفته شده که این حجم بازار در این سال چیزی حدود ۴۶۷ میلیارد دلار خواهد بود. در همان نشست، کشور امارات ۲.۶۸ میلیارد دلار را در همین سال برای خود در نظر گرفت.

همچنین تاکنون حدود ۷۳ شرکت معتبر در این عرصه وارد شده‌اند و سرمایه‌گذاری‌هایی قابل توجه دارند. به‌طور مثال شرکت Roche تا کنون ۹۰ میلیارد دلار در این عرصه سرمایه‌گذاری کرده است و در نمونه‌ای دیگر، هزینه خرید دانش فنی یک درمان سلولی برای درمان یک نوع از سرطان خون چیزی بالغ بر ۹۰ میلیارد دلار بوده است.

/انتهای پیام/

مقالات مرتبط

یک دیدگاه ارسال کنید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید

محبوب ترین