دکتر یاسمن آوازه (داروساز، بورد تخصصی اقتصاد و مدیریت دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران): بهطور کلی، روند تأیید هر دارو تحت تأثیر عواملی از جمله شیوع بیماریها، اولویتهای درمانی، پیشرفتهای علمی و سرمایهگذاریهای تحقیقاتی قرار دارد. در سال 2024، سازمانهای نظارتی دارویی مانند سازمان غذاوداروی آمریکا (FDA)، آژانس دارویی اروپا (EMA) و آژانس دارویی و دستگاههای پزشکی ژاپن (PMDA) داروهای نوآورانه متعددی را در دستههای درمانی مختلف تأیید کردند.
تا تاریخ 17 دسامبر 2024، سازمان غذاوداروی آمریکا، تأییدیه ورود به بازار 55 مولکول جدید را صادر کرده است که نسبت به سال 2023 (54 مورد) فقط یک مورد افزایش داشته است. از این تعداد، 36 داروی شیمیایی و 19 فرآورده بیوتکنولوژی به چشم میخورد که نشاندهنده پیشرفت مداوم در هر دو حوزه است. این آمار بیانگر رقابت شدید شرکتهای داروسازی در توسعه و تجاریسازی محصولات نوآورانه و تمرکز بیشتر بر درمان بیماریهای نادر، سرطانها، و اختلالات پیچیدهای است که نیاز به رویکردهای جدید درمانی دارند.
در میان شرکتهای داروسازی، Eli Lilly با معرفی شش محصول جدید بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. پس از آن شرکتهای Pfizer و Roche هر کدام با چهار دارو، و شرکتهای AstraZeneca، Novartis و Amgen هر کدام با سه داروی جدید در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.