مراسم روز جهانی ایمنی غذا که از ساعتی پیش و در سالن همایشهای صداوسیما آغاز شده، هماکنون در حال برگزاریاست.
دکتر عبدالعظیم بهفر، سرپرست اداره کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذاودارو بهمناسبت «روز جهانی ایمنی غذا»، به حضار خیرمقدم گفت و سخنرانی خود را آغاز کرد.
عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مهمان ویژه این مراسم است.
قرار است وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذاودارو هم حضور پیدا کنند.
دکتر عبدالعظیم بهفر در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت: از سال گذشته تلاش کردیم از بستر الکترونیک برای ارائه خدمات در حوزه غذا استفاده کنیم. اکنون ثبت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی بهصورت هوشمند و الکترونیک فراهم شده و بهزودی همه شرکتها و دانشگاهها میتوانند فرآوردههای خود را آنلاین ثبت کنند. همچنین مسئولان فنی نیز امکان درخواست پروانههای خود را بهصورت برخط خواهند داشت.
به لطف تلاشهای انجامشده، ایران جزو کشورهای پیشرو در پیادهسازی سامانهی کنترلی مواد غذایی قرار گرفته است.
این سامانه مشابه مدلهای موجود در اتحادیه اروپاست و در صورت مشاهده عدم انطباق یا تهدید در ایمنی غذا، بهسرعت اطلاعرسانی میکند.
دکتر عبدالحسین خسروپناه، (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی)، در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت: ایمنی و امنیت غذا دو مؤلفه کلیدی در حفظ سلامت جوامع هستند که باید بهصورت جدی مورد توجه قرار گیرند.
باید حکمرانی امنیت غذایی در کشور تقویت شود.
برای آموزش عمومی و فرهنگسازی در حوزه غذا، احساس نیاز میشود.
به اندازهای که درباره هوش مصنوعی شعار دادهایم، در عمل از آن استفاده نکردهایم؛ در حالی که بهرهبرداری از قابلیتهای این فناوری میتواند تحولآفرین باشد.
دکتر علیرضا رئیسی، (معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت:
همانگونه که یک غذا میتواند تضمینکننده سلامت باشد، اگر میزان یا ترکیب آن غیرعلمی و بدون نظارت باشد، میتواند تهدیدی جدی برای سلامتی باشد.
غذایی که برای بدن مفید است، در مقدار نادرست میتواند به یک سم تبدیل شود.
تغذیه ناسالم ممکن است منجر به چاقی، مقاومت به انسولین، ابتلا به دیابت و در نهایت مشکلات متعدد سلامت شود؛ بنابراین، نقش تغذیه در زنجیره سلامت انکارناپذیر است.
حدود ۲۰۰ بیماری مرتبط با تغذیه ناسالم یا آلودگی غذا شناسایی شده است. طبق آمارهای جهانی، سالانه ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به دلیل آلودگی غذایی بیمار میشوند؛ یعنی از هر ۱۰ تا ۱۲ نفر، یک نفر درگیر این مشکل است.
سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار صرف درمان بیماریهایی میشود که منشأ آنها تغذیه ناسالم است. این رقم سنگین، اهمیت پیشگیری را بیشازپیش روشن میسازد.
دکتر مهدی پیرصالحی، (رئیس سازمان غذاودارو) در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت: سازمان با بهرهگیری از زیرساختهای تخصصی و فنی، بر تمام زنجیره تولید و عرضه مواد غذایی نظارت دارد.
آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی کشور موفق به دریافت مجوزهای بینالمللی شده و در سطح منطقهای جایگاهی معتبر دارد.
ایران در میان ۲۲ کشور منطقه؛ از نظر شاخصهای ایمنی غذایی؛ در جمع سه کشور نخست قرار دارد و این موفقیت حاصل تلاش مجموعهای از نهادهای نظارتی و حمایتی است.
مراسم روز جهانی ایمنی غذا با امضای پوستری از سامانهها به پایان رسید.
البته پیش از برنامهی پایانی، دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت هم سخنرانی کرد.
گزارش تصویری از مراسم روز جهانی ایمنی غذا که روز دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ و با حضور تنی چند از مسئولان حوزه سلامت، از جمله وزیر بهداشت، و رئیس سازمان غذاودارو و… در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد.
دکتر محمدرضا ظفرقندی در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت: ایمنی غذا به معنای سلامت غذا بسیار مهم است، و قریب به ۷۰۰ نفر در وزارت بهداشت و ۴۵۰ آزمایشگاه در حوزه سلامت مواد غذایی فعالیت دارند و به ۱۷ هزار کارخانه و شرکت تولید غذا نیز نظارت میکنند.
امروزه باید با دیپلماسی سلامت، سطح تعاملات علمی را افزایش داد و از دانشهای دیگران نیز استفاده کرد.،
مثلا در سال های گذشته بسیاری از افراد را مشاهده میکردیم که تودهای بزرگ از گواتر در جلوی گردن خود داشتند و علت آن هم کمبود ید بود، با اصلاحی جامع نگر «ید» به نمک اضافه شد و دیگر تقریباً این موارد را نمیبینیم.
اقداماتی برای سبوسدار کردن نان هم در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حال انجام است، البته این موضوع همتی ملی میطلبد.
/انتهای پیام/